ברגע שרעיון העגלה עשה עליה צפונה, התכנס צוות חשיבה ראשוני של תושבי שמשית בניצוחו והתלהבותו של איתי בר יוסף בכדי לבחון את התאמת רעיון קואופרטיב העגלה לתושבי היישוב הקהילתי, אשר אפיוניו שונים מאלו של מצפה רמון באספקטים רבים, החל מהיכולת למצוא רשתות שיווק זולות ברדיוס של 15 ק"מ, וכן באלטרנטיבות של מכולות בישובים השכנים וכן באפיון המוצרים אותו היו רוצים תושבי שמשית על המדפים, כאשר המחשבה היא על מזון אורגני, לצד מוצרי המזון הבסיסיים, וכלה במחשבה על העדפת יצרנים מקומיים (גבינות/יינות/דבש ועוד), והתאמה לרחשי ליבם של תושבי היישוב הקהילתי.
במהלך אוגוסט 2014 החלו דיונים בנושא והבשילו לכדי קבלת החלטה דמוקרטית ביישוב על הקמתה של המכולת הקהילתית, ויישום רעיונות קואופרטיב "העגלה" בהתאמה לאופי התושבים שחלקם הגדול הצביע בידיו, ורכש מניות כחבר בקואופרטיב "העגלה שמשית".
בימים אלו אנו עוסקים בהקמת המכולת ובהתאמת גודלה, סל המוצרים שלה, לצד תכנית עסקית ראויה ותפורה לרצונם של החברים בשותפות.
לצד החלק המסחרי, קיימת רוח קהילתית עם מחשבה על שותפות הנוער והמשפחות בתפעול פרויקטים מיוחדים למכולת, במתן עזרה וכתף של מרבית החברים, כל אחד על פי עיסוקו, הידע מניסיונו וממקצועו. העזרה רבה, מבורכת ומקרבת את העוסקים במלאכה.
רעיונות רבים ויפים אנו מיעדים למכולת השיתופית כגון מתן העדפה ליצרנים מקומיים קטנים אשר קשה להם לחדור לשווקים הגדולים כגון יצרני יינות, יצרני גבינות או יצרני אוכל אורגני הנמכר ברשתות במחירים גבוהים, זאת לצד מחשבה עתידית על פרויקטים חברתיים כגון מקום מפגש קהילתי של תרבות ושיחה, בית קפה או אפילו פאב השייך לחברי הקואופרטיב שמחיריו יהיו שפויים יותר מאלו הקיימים באזור. ייתכנו אירועי "שוק" מקומי לקראת מועדים מיוחדים, פינות למכירת מוצרי התושבים, העסקת בני נוער מהיישוב, ופתיחת הדלת עבור הבוגרים שבהם ללימוד בהבנת עסק כלכלי, כיצד הוא פועל וכיצד נראים החיים העסקיים באמת.
המכולת אמורה בזכות הצוות המנהל להתאים עצמה במגוון המוצרים, במחירים וברמת הנוחות והשירות לרווחת כלל התושבים ביישוב ובאזור צומת המוביל והישובים הקרובים כגון קיבוץ הסוללים, ציפורי, אלון הגליל וכן תושבי זרזיר וכעבייה.